Located at the convergence of the Eliot and Rose Quarter neighborhoods, this new 6-story residential features a rooftop terrace with sweeping views of the Fremont Bridge and downtown Portland. The development offers 166 market-rate apartments, underground parking, bike parking, a fitness room and a lobby with a coffee bar. A south-facing private courtyard features amphitheater-style seating with a movie screen, and trellis with a BBQ grill.

The dynamic façade references the textures of the light industrial buildings of the area. Exterior design elements include street-level stoop entries, colorful balconies, board-formed concrete and metal panels. The interior design concept evokes the notion of a “playful Portland” with unexpected textures, materials and artwork by local artists. The layout of the common spaces are angled towards downtown to build a connection with the city center.

This dense housing development replaces a pair of warehouses and surface parking. As part of the project, a new curb extension at the N. Williams-N. San Rafael cross street helps calm traffic along the Vancouver-Williams bicycle commuting corridor.

Sustainable features include submetered tenant water, 100% LED lighting, a 25 kW photovoltaic system, stormwater planters, high-efficiency windows, low-flow plumbing fixtures, energy-efficient appliances and improved building insulation.