Gevurtz Menashe

Gevurtz Menashe’s new offices in the historic Fleischner Mayer Building offer a welcoming space for their clients. This family law practice moved from a corporate office tower into the top two floors of the 1906 converted warehouse building, which they also purchased. Their new offices embody the firm’s mission to provide support, respect and a strong sense of community for their clients. SERA’s design goal was to deliver a tenant improvement that creates a warm, friendly environment where both lawyers and their clients would feel emotionally supported.

The client hand-sourced an expansive artwork collection to enhance the home-like atmosphere, and to give employees an opportunity to personalize their offices and social spaces. SERA chose antique or vintage reproduction furniture that provides a backdrop for the artwork, while staying true to the space’s historic fabric. Many of the building’s existing structural elements were also exposed, such as the brick walls and wood columns. A new central stair adds a feeling of openness and a strong connection between floors.

Sustainable design approaches were implemented in the tenant improvement, even though the project did not pursue LEED certification. Daylighting the office spaces was achieved through interior relite placement, skylights, and aligning the central connecting stair to enhance the light. Existing wood was refinished, and minimal materials were added to the offices.